Ontdek hier de foto’s van onze afgelopen evenementen

Jaarlijks Eetfestijn 2018

Roger Van Der Meeren krijgt Cultuurprijs Dilbeek (persbericht)

Roger Van Der Meeren, drijvende kracht achter de Concertband Pede, krijgt de Cultuurprijs van de gemeente Dilbeek, zo kondigde de burgemeester aan op de jaarlijkse 11-juliviering. Van Der Meeren krijgt de prijs niet alleen voor zijn jarenlange inzet voor de Concertband Pede, een van de grootste en bloeiendste orkesten uit de wijde omtrek, maar ook voor zijn belangrijk aandeel in het culturele leven van Schepdaal in het algemeen.
Van Der Meeren werd door een jury van de Cultuurraad uit meerdere kandidaten gekozen. Leuk om weten: hij lag zelf nog mee aan de basis van de Cultuurraad, toentertijd nog die van Schepdaal. De jongste halve eeuw is er nauwelijks een gemeenschapsbouwende activiteit geweest of Roger Van Der Meeren was erbij betrokken, van geuzeprinsesverkiezingen en playbackshows avant la lettre tot een toneelvereniging of een voetbalploeg.
Onder zijn impuls groeide ‘De Ware Verenigde Vrienden’, een van de zovele dorpsfanfares, uit tot een harmonie en vervolgens de Concertband Pede, met een eigen muziekopleiding en een repertoire dat de klassieke marchen ver oversteeg. Hij begon met de traditie om jaarlijks een beroepsartiest te begeleiden in een swingconcert, startte met de gereputeerde kerstconcerten waarbij telkens een onderschatte groep een kans krijgt, trok het traditionele eetfeest op van pensenkermis tot restaurantniveau, begon een website, zorgde voor concerten op verplaatsing, stimuleerde bestuur en muzikanten.
Op een nog te bepalen datum in de herfst krijgt Roger Van Der Meeren zijn prijs overhandigd, tijdens een ceremonie, opgeluisterd door zijn concertband – of wat dacht u?

Kerstconcert 2016 – Concertband Pede & iLLucia

Sinterklaasfeest Da Capo 2016